Het idee van ‘waterhonden’

,

De foto geeft wel een beetje een idee waar ik het met jullie over wil hebben, Bikkel als klein ventje al liggend in de waterbak. Slootjes, plassen, meren en de zee, ze hebben allemaal een weergaloze aantrekkingskracht op hem en onze Maddy.

Een buikje in de vorm van een tonnetje en zwemvliesjes tussen zijn tenen, voordat hij na kon denken wat zwemmen was, lag hij al in het water. Zijn grote vriend destijds was onze oudere labrador Didier. Die liep het water in, en Bikkel liep er gewoon achteraan, hup zwemmen maar, geen angst, geen gedachten, gewoon doen!

En dat is eigenlijk tot op de dag van vandaag niet veranderd. Hij is zonder vrees en zonder gedachten dat er überhaupt ooit iets verkeerd kan gaan, de world is a lovely place en er is geen gevaar. Wat in zijn geval ook tot nu toe altijd zo is gebleken 🙂 op die keer na dat hij dacht dat hij wel een heleboel bessen kon eten, toen ging het maar net goed.

Oh, 1 ding, het enige water waar hij niet van houdt, de douche 🙂 Zo heel, heel af en toe, moet hij onder de douche. En dat, dat slaat hij graag over!

Hoe zijn jullie honden met water? En zoals vandaag met regen?