Quarantaine

,

De Quarantaine tijd voor honden (als je ze meenam naar of uit het buitenland) is er sinds 2012 niet meer. Maar je moet je wel houden aan een aantal regels. Zoals de hond moet gechipt zijn, hij moet een EU paspoort hebben en een geldige Rabiës enting bijvoorbeeld. Elk land heeft vaak nog zijn eigen regels, die kun je in Google makkelijk vinden.

Maar nu ook quarantaine voor mensen, mensen zoals jij en ik, in verschillende plaatsen over de wereld. Ik kan me er niets bij voorstellen. Hoe zou het zijn om binnen te moeten blijven, niet wetende wanneer je weer boodschappen kunt doen, wanneer je je familie of vrienden weer ziet? Er gebeurt volgens mij momenteel echt wel wat in de wereld, want naast de quarantaine, liggen bedrijven stil en dalen de koersen op de beurzen, kunnen andere bedrijven niet meer leveren, voorspellen ze een tekort aan medicijnen, worden belangrijke voetbalwedstrijden niet gespeeld, zijn er mensen die geen zorg meer kunnen krijgen omdat er geen plek voor ze is en mensen die niemand hebben om voor ze te zorgen. Maar wat mij het meeste raakt, is dat er 1000-en mensen zijn gestorven. Mensen zoals jij en ik. Natuurlijk zijn dat er 1000-en op miljoenen mensen. Maar wat als er in Nederland meer dan 2.500 mensen sterven in een paar maanden?

Je ziet er bijna niets over op tv, makes you wonder why. Juist de onwetendheid, niemand lijkt echt iets 100% zeker te weten, zorgt voor heel veel ruis. Het lijkt of men bij gebrek aan kennis, maar gewoon zo min mogelijk vertelt.

Misschien is dit niet mijn vrolijkste onderwerp en serieus zo op de zondagmiddag, maar wel iets dat in mijn ogen een world-changing-event is. Iets dat we hopelijk voor kunnen blijven…

De mensen in de quarantaine-zones hebben ook huisdieren, voor velen van hun zijn dit hun soulmates en willen zij hun viervoeters de zorg geven die ze nodig hebben. Bijvoorbeeld door ze lekker voor een wandeling mee naar buiten te nemen en ze te voorzien van eten en drinken. Dit kan nu niet, ze mogen niet naar buiten en sommigen hebben wellicht niet meer genoeg voer in huis.

Daarom ben ik in gedachten bij hen die hier mee moeten omgaan, heel veel sterkte, heel veel geluk gewenst en heel veel kracht om voor jezelf, je dierbaren inclusief je viervoeters te kunnen zorgen.

En wij hier thuis? Wij hebben stiekem toch maar een paar zakken extra voer op voorraad, en jullie?

0 antwoorden

Laat hier een liefdevolle en blijvende herinnering achter

Wil jij ook het verhaal over jouw trouwe hondenmaatje delen?
Schrijf jouw In Memoriam verhaal en voeg een foto van jouw lieve viervoeter toe.
Het emailadres blijft uiteraard privé!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The maximum upload file size: 64 MB. You can upload: image. Drop file here