Scooby Doo, Hachiki en MIJN BIKKEL

,
mijn bikkel

Er is al veel over geschreven, beroemde echte en niet echte honden. Honden met bijzonder lef, veel doorzettingsvermogen, onvoorstelbare prestaties, heel veel liefde en die bovenal een indruk hebben gemaakt en waar sommigen van jullie vast ook verhalen van kennen.

Denk dat mijn eerste herinneringen toch wel zijn aan Pluto en Goofy, wat een grappige fictieve figuren waren dat. Heel knap bedacht van meneer Walt Disney. Juist die verhalen toverden bij mij als kind al een glimlach op het gezicht. En natuurlijk Scooby Doo… een van onze (inmiddels overleden) honden, DJ, leek sprekend op hem (ja zelfs qua uiterlijk :-), hij was altijd net te laat, net te vroeg, slungelig en klungelig, maar super super super lief.

En Snoopy natuurlijk, die heb ik wat getekend. Dat was namelijk ook nog net prima te doen. Niet al te moeilijk :-). Hij kon niet praten en hield van pizza.

TV-honden Commissaris Rex en Beethoven springen er voor mij bovenuit. De eerste was een geweldige herder, reteslim, prachtige ogen en super moedig en trouw. Wie wilde nu niet zo een hond? En Beethoven, je kon niet anders dan van hem houden, ondanks dat hij alles vies maakte en in de war schopte, hij maakte je zo aan het lachen en had zo een hoog knuffelgehalte, dat hij je hart meteen stal.

Hachiko – deze trouwe hond, een akita uit Japan, heeft denk ik van alle honden wel het meeste indruk op mij gemaakt. Na het overlijden van zijn baas wachtte hij tevergeefs maar liefst 9 jaar op hem. Zo mooi om te zien hoe sterk die band was en tegelijkertijd zo verdrietig dat Hachi niet meer gelukkig verder kon leven.

Natuurlijk hebben wij die verhalen ook van onze viervoeters, onze eigen bijzondere helden. Mijn Bikkel is bijvoorbeeld een kampioen in knuffelen en Maddy is uitermate goed in koekjes eten… Met een dikke glimlach kijk ik naar de twee, lekker lui en languit liggend. Straks gaan we weer op pad, het bos in, genieten van hoe ‘mijn helden’ zich uitsloven als ze door de bladeren rennen.

En jullie, hebben jullie ook nog bijzondere verhalen over jullie eigen hero’s? Of herinneringen aan unieke tv-honden of honden uit de geschiedenis?

Deel ze met ons hieronder, we zijn benieuwd!

Liefs,

Mijn Bikkel

Films en seriesFilms en series
1 antwoord
  1. Ursula zegt:

    Er kunnen sinds kort ook comments worden geplaatst bij onze blogs. Dus hierbij namens Mijn Bikkel even een test 🙂

Reacties zijn gesloten.