Thuiswerken met hondenvriendjes

,

Eigenlijk als je de titel leest, dan tovert het waarschijnlijk al direct een lach op je gezicht, want dit lijkt onmogelijk. In dit artikel gaan we in op die stelling: kun je thuiswerken met een gezellige viervoeter in de buurt?

Nu moet ik zeggen dat het voor mij al een heel stuk gemakkelijker is, dan voor de gemiddelde ‘thuiswerker’, omdat een groot gedeelte van mijn werk met mijn twee liefdevolle hondenvriendjes te maken heeft en elke foto die ik zie gebruikt kan worden voor onze website, Facebook of Instagram. Plus Bikkel en Maddy doen super werk als model bij het fotograferen van onze producten. Maar er zijn ook lastigere momenten….. 🙂

Ik realiseer mij volledig dat anderen het misschien een stuk lastiger hebben. Zij hebben conference calls met kantoor, moeten een belangrijk stuk schrijven, moeten een flitsende presentatie in elkaar zetten of hebben ook (kleine) kinderen in huis, dan wordt het misschien nog wel een iets grotere uitdaging?

Maar terug naar wat ik weet en ervaar in deze tijd van thuiswerken en naar wat Bikkel en Maddy daarvan vinden. In een woord: prima. We zijn heel veel bij elkaar en leven als een complete ‘roedel’. En dat wordt uitgenut. Laptop op schoot betekent: ‘Proberen om met je hondenhoofd lief achter het beeldscherm te gaan staan en de aandacht te krijgen’. Even sparren met leveranciers of klanten te woord staan aan de telefoon, dat is helemaal het einde omdat je dan als ‘baasje’ niets kunt ‘zeggen’ om ze tegen te spreken en dat betekent doorschuiven de bank op en tegen je aankrullen. Als je pakketjes inpakt om op te sturen is er niets leukers als er met de kleine gadgets vandoor te gaan of de rol inpakpapier onder handen te nemen. Uiteraard volgen ze je de gehele dag, een soort ‘Bison’ en ‘Kit’, we zijn volledig onafscheidelijk. En dat is vooral ook iets heel moois. Love them!

Deze tijd betekent voor hun vooral samenzijn, heel veel aandacht en heel veel extra wandelingen de natuur in. Voor ons dus is het belangrijk om vooral flexibel te zijn en veel meer afwisseling te verwachten gedurende de dag. Het levert eigenlijk ook best veel op. Doordat je tijdens de breaks in de natuur, de lol met je hond en het knuffelen, je echt even ‘losmaakt’ van je werk, er komt nieuwe energie vrij. Creativiteit groeit en ideeën ontstaan!

Wel missen onze honden misschien het spelen met vriendjes? Er zijn namelijk weinig of geen ontmoetingen met andere honden.
Gelukkig, hebben Bikkel en Maddy elkaar en hebben ze de natuur. Ik vraag mij af hoe jullie dat doen? Laten jullie je honden nog met anderen spelen? Op zich maakt het voor de honden natuurlijk niet uit qua virus en veiligheid, maar mensen houden zich toch liever op afstand, wat ik volledig begrijp. Ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Tijdens deze Corona Crisis wilden wij eigenlijk als Mijn Bikkel ook graag wat doen voor mensen die een oppepper kunnen gebruiken. Daarom hebben wij afgelopen Pasen een mooi cadeaupakket samengesteld voor bewoners en verzorgers van het verzorgingstehuis in de buurt namens Bikkel en Maddy en daar een lief briefje bij gedaan. Het is natuurlijk maar een mini gebaar, maar we hopen dat we daarmee even een lach op hun gezicht hebben kunnen toveren. Even een moment van afleiding in deze eenzamere periode.

Blijf gezond allemaal!

Heel veel liefs,

Bikkel