Wat maakt deze Herfst zo bijzonder?

,

Welkom bij weer een nieuwe blog van Mijn Bikkel, waarin we je dit keer graag meenemen tijdens onze ‘wandeltocht’ door de herfst van 2020. Er zijn in deze periode zoveel interessante onderwerpen om met jullie te bespreken…. Dierendag, Corona, de natuur en wat er allemaal nog te verwachten is van ons bij Mijn Bikkel!


WERELD DIERENDAG
We schreven het al op onze social media, maar Wereld Dierendag is het bij de meeste dierenliefhebbers natuurlijk zoals het hoort iedere dag. Zorgen voor je dier met volle aandacht en liefde en zijn of haar geluk als doel hebbende, is de basis. Neemt niet weg dat het ook best leuk is om een dag in het jaar te hebben om daar nog eens extra aan te denken, of misschien wel om de waarde van een dier in je leven te delen met mensen die dat (nog) niet (kunnen) hebben en daarnaast vooral ook om de rechten van dieren nog eens extra te benadrukken (en dat ze nog veel meer rechten zouden moeten hebben, daar zijn wij zeker van!). 

De datum 4 oktober Wereld Dierendag is ontstaan omdat tijdens een grote belangrijke vergadering in 1929 in Oostenrijk van dierenbeschermers van over de hele wereld met elkaar hebben afgesproken dat er een dag moest komen die opkwam voor de rechten van het dier en vooral met het oog op het stoppen van dierenmishandeling. De datum die zij hiervoor hebben gekozen is 4 oktober omdat op die dag de grote Italiaanse dierenvriend Franciscus van Assisi is overleden (al honderden jaren geleden). Franciscus zette zich in voor dieren en natuur en hield ook kerkdiensten waar dieren welkom waren. Dat Franciscus zich als belangrijke heilige als eerste uitsprak in het openbaar over zijn liefde voor dieren en vond dat mensen goed voor dieren moesten zorgen, was toen nog heel uniek.

De originele gedachte is inmiddels behoorlijk naar de achtergrond verdwenen, maar is eigenlijk best heel mooi en in de basis dus allesbehalve commercieel. Liefde komt uit je hart en praten over jouw liefde voor dieren eveneens, beide zijn gratis en doen wij hier bij Mijn Bikkel zo vaak mogelijk.

Maar daarnaast zijn wij natuurlijk ook een webshop en daarom: mocht je toch nog gewoon iets leuks willen shoppen voor jezelf, jouw dierenvriendje of iemand anders? Dan hebben wij tot 5 oktober 5% korting op al onze producten met kortingscode dierendag2020


CORONAVIRUS

Het is alweer geruime tijd in Nederland, dat virus waardoor heel veel mensen opeens een heel ander leven leiden als voorheen. Soms omdat ze geen keuze hebben en heel voorzichtig moeten zijn vanwege hun gezondheid, soms omdat ze opeens gedwongen thuis moeten werken, maar ook precies andersom, dat men wel naar het werk gaat en dat misschien liever niet zou willen gezien de omstandigheden.

We spreken ook mensen die aangeven dat ze zich alleen voelen en dat zij zouden willen dat zij weer mensen om zich heen kunnen hebben en kunnen knuffelen, gewoon zoals ‘vroeger’. Zij vinden het alleen zijn erger dan het ‘gevaar’ van het virus. Maar hoe je hier ook over denkt, iedereen heeft zijn eigen gedachten hierover en dat is goed. Blijf zelf nadenken en doe wat voor jou goed voelt en geef daar waar je wil, wat extra aandacht aan mensen die daar wellicht behoefte aan hebben.

Voor Mijn Bikkel is door de Coronacrisis nog meer focus ontstaan op wat wij echt willen. Aangezien onze speciaalzaak met een eigen productielijn is ontstaan vanuit onze passie, liefde en creativiteit, willen wij onder geen beding dat dit virus effect op ons bedrijf zal krijgen. Daarom doen wij extra ons best, leveren op tijd, blijven scherp op onze kwaliteitscheck en zorgen altijd voor een lach op je gezicht als je de doos opent en je product uitpakt.

We zijn dan ook trots op het gemiddelde van een 10 bij de onafhankelijke reviews van onze klanten bij WebWinkelKeur! Het is echt een geweldig gevoel dat we jullie zo blij maken met het doen en leveren van iets waar we compleet achter staan. Dank jullie wel!  Dus Coronacrisis of niet, we will survive. En vind je het leuk om alle reviews te lezen? Klik dan HIER.


DE PRACHTIGE NATUUR EN AL DIE PADDENSTOELEN…
Hebben jullie ook al van die prachtige herfstwandelingen gemaakt? Er zijn natuurlijk zoveel prachtige plaatsen in Nederland waar we kunnen genieten. Kijk maar eens op deze site van doggydating, hier kun je heel veel leuke wandelmogelijkheden terugvinden!

Bij Mijn Bikkel zijn we echt dol op de herfst en gaan regelmatig op pad en dan moet het  mooiste nu nog komen, al die prachtige kleurtinten!  De foto’s en filmpjes gaan we vanzelfsprekend met jullie delen op Facebook of Instagram. En paddenstoelen in het speciaal (waarvan er veel soorten wel giftig zijn voor onszelf en onze honden, dus hou je lieverd goed in de gaten). Check HIER de lijst van giftige soorten op Wikipedia.

Gelukkig kijken Bikkel en Maddy er niet naar om, maar we blijven voorzichtig (net als bijvoorbeeld voor eikels). Zo verliefd op de natuur in deze tijd van het jaar!

GRATIS NIEUWSBRIEF – BLIJF IEDEREEN EEN POOT VOOR!
Sinds kort kun je je bij Mijn Bikkel alvast aanmelden voor onze nieuwsbrief. En dit wordt geen nieuwsbrief die je weg zult klikken, dat kunnen we  je alvast verklappen! De nieuwsbrief komt boordevol met informatie, tips, verhalen en interviews over honden, de prachtige natuur, (wandel)activiteiten en natuurlijk met de laatste nieuwtjes over onze website en community. Wil jij ook iedereen een poot voor blijven? Op onze homepage kun je je onderaan GRATIS aanmelden, KLIK HIER.


WAT KUN JE NOG VERWACHTEN DIT NAJAAR?

Jullie hebben ze vast al voorbij zien komen, die trendy koeienvacht hoeslakens (in bruin/wit of zwart/wit) voor een hondenkussen (imitatie natuurlijk)! Samen met de nieuwe denim hoeslakens zijn dit de drie nieuwe modellen voor najaar 2020. Sterk, superzacht (echt heerlijk!) en ze staan superleuk in je interieur, echte sfeermakers. Ons assortiment wordt daarnaast later dit najaar uitgebreid met een nieuwe collectie WATERPROOF hoeslakens. Na het succes van de eerste editie (de taupekleurige) die bijna volledig is uitverkocht, komen er dit najaar drie nieuwe kleuren: zwart, grijs en olijfgroen! We laten het natuurlijk weten als de productie is afgerond en we ze kunnen laten zien!

DOEN WIJ NOG IETS MET KERST?
Jawel, een nieuw ontwerp is in de maak: we hebben Kersthoeslakens in productie genomen! Zo ontzettend leuk om deze te ontwerpen en speciaal op verzoek van de vaste liefhebbers van onze hoeslakens. Misschien wil jij ook dat jouw hondenvriendje er net zo feestelijk bij ligt en de hondenmand met dezelfde aandacht aangekleed is als de rest van het huis? Zodra we de eerste samples hebben, zullen we de foto’s met jullie delen!

WE STARTEN WEER MET DE MAANDPRIJS!

Na de fantastische wedstrijdperiode (juni t/m september) rondom The Dog of Holland is het vanaf oktober 2020 weer tijd voor de maandprijs bij Mijn Bikkel. Elke maand plaatsen wij de deelnemende foto’s op onze vriendenpagina op de website (bekijk hier) en vervolgens kiezen wij aan het einde van de maand een winnaar. Deze winnaar krijgt de maandtitel en een originele prijs thuisgestuurd. Nieuw aan de maandprijs is het onderwerp. Elke maand maken wij een onderwerp bekend dat terug moet komen in de foto met jouw hondenvriendje. En voor oktober is dat alvast bekend en volgens ons moet dat prima te doen zijn, het onderwerp is HERFST!

Wij kijken uit naar jullie foto. Mail je deze naar [email protected]?

Tot zover de blog deze keer, we hopen dat jullie weer genoten hebben van het lezen en zijn natuurlijk altijd super benieuwd maar jullie reacties. Laat hieronder weten wat je ervan vond en post jouw bericht! Mocht je nog leuke tips hebben, of zelf een keer een bijdrage willen leveren aan de nieuwsbrief of aan de blog, laat het ons weten en mail ons!

Wij wensen jullie een kleurrijke, gezonde, gelukkige en vrolijke herfst toe. Heel veel plezier met al jullie dierenvriendjes en een hele dikke knuffel van ons, Maddy en,

Liefs,

Mijn Bikkel